NIEUWE ONTWIKKELINGEN & EVENEMENTEN

Samen sporten op een bijzondere locaties

Sporteiland organiseert verschillende aansprekende sportevenementen & activiteiten. Deze zijn toegankelijk voor sporters van alle niveaus en alle leeftijden.

Na bijna 20 jaar betrokken te zijn geweest bij de evenementen op Ameland, gaat Sporteiland natuurlijk verder als evenementenorganisatie en zal zich richten op nieuwe evenementen en activiteiten elders in Nederland.

Het jaar 2024 zal Sporteiland vooral gebruiken als een overgangsjaar en o.a. bezig zijn met de voorbereidingen van soortgelijke evenementen als op Ameland. De planning is dat deze evenementen met o.a. XTERRA Netherlands, vanaf 2025 plaats zullen vinden op mooie locaties in het land.

Verder zal Sporteiland in 2024 betrokken zijn bij organisatie en uitvoering van de onderstaande evenementen en activiteiten.

Blijf op de hoogte van Sporteiland projecten en evenementen

* verplicht

DEVIL’S TRAIL

Devil’s Trail & GravelRide Maasduinen

Zondag 30 juni 2024
Trailrun 11,1 of 22,2 km || GravelRide van 66 km

Devil’s Trail Utrechtse Heuvelrug

Zondag 6 oktober 2024
Trailrun 8, 16, 12, 36 km || Ultra 100 mijl/ 160 km

Devil’s Trail – Rijk van Nijmegen

Zondag 27 oktober 2024
Trailrun 11, 22, 33 km

Devil’s Trail Schiermonnikoog

Vrij 8 nov 2024 – 10 km nighttrail
Zat 9 nov 2024 – 15, 30 km daytrail

Devils Trail

MAAG LEVER DARM STICHTING

TRI-XPERIENCE

 

Sporteiland is mede initiatiefnemer van het platform CrossTriNL en organiseert activiteiten voor leden en niet-leden ter promotie van de crosstriathlon- en crossduathlonsport in Nederland.

Jaarlijks worden daarvoor Tri-Xperiences georganiseerd. Een Tri-Xperience is gericht op mooie sportbeleving, op een mooie (cross) locatie met een mooie groep mensen. Sporten met je eigen intenties, doelen en zelfgekozen intensiteit.

Het sporten kan individueel of samen met jouw sportmaatje(s) gedurende de hele dag of per onderdeel.

image CrossTriNL

EVENEMENTEN OP AMELAND

De eerder door Sporteiland georganiseerde evenementen Cross Duathlon Ameland, MTB Ameland, Tussen Slik en Zand, Ameland Adventurerun en Tri-Ambla worden vanaf 2024/2025 georganiseerd door 4Ameland.

Lees de onderstaande berichten voor meer informatie

 

image Ameland evenementen

GEEN VERANDERINGEN VOOR EVENEMENTEN NA OVERNAME 4AMELAND

Velp, 1 februari 2024

Overname van de organisatie van de evenementen MTB-Ameland, de Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en de Adventurerun vanaf januari 2024.

Eind 2023 heeft Sporteiland, Casper van de Kamp, in overleg met de Stichting Sportpromotie Ameland (SPA) besloten om de licentieovereenkomst voor het organiseren van de sportevenementen MTB-Ameland, Tri-Ambla (de afgelopen jaren op Ameland onder de noemer XTERRA NL), Tussen Slik en Zand en de Ameland Adventurerun te beëindigen.

De organisatie van de evenementen wordt vanaf 2024 voortgezet door 4Ameland. Sporteiland, 4Ameland en SPA hebben in goed overleg besproken hoe de voortgang van de evenementen zo goed mogelijk gewaarborgd kan worden in het belang van de evenementen voor zowel de sportbeleving van de deelnemers, alle betrokken vrijwilligers als voor het eiland.

Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zal Casper, 4Ameland het komende jaar op de achtergrond ondersteunen met zijn kennis van en ervaring met het organiseren van de evenementen. De Crossduathlon Ameland, een evenement opgezet en ontwikkeld door Casper die samenvalt met de MTB-Ameland, zal na 2024 ook overgenomen worden door 4Ameland.

Wij kijken uit naar mooie, sportieve evenementen en wensen alle deelnemers, vrijwilligers en partners veel sportplezier in 2024!

Sporteiland

4Ameland

Stichting Sportpromotie Ameland (SPA)

Beëindiging licentieovereenkomst per 31-12-2023

Velp, 2 november 2023

Op 31 december 2023 wordt de licentieovereenkomst tussen Stichting Sportpromotie Ameland en Sporteiland beëindigd.

Dit betekent dat de huidige organisator van de sportevenementen op Ameland, Sporteiland, de volgende evenementen in 2024 niet zal organiseren:

  • MTB Ameland
  • Tussen Slik en Zand
  • Ameland Adventurerun
  • XTERRA Netherlands, de jaarlijkse crosstriathlon op Ameland, wordt door concurrentiebeding ook niet georganiseerd op Ameland door Sporteiland. De organisatie is bezig met een nieuwe locatie voor de 2025 editie.

Lees het gezamenlijke persbericht van Stichting Sportpromotie Ameland en Sporteiland.

Cross Duathlon Ameland waarvan Sporteiland eigenaar is, zal wel worden georganiseerd. De datum is 2 maart 2024. De inschrijving is open en aanmelden kan via CrossDuathlonAmeland.nl

Medio februari kan je meer lezen over de activiteiten en evenementen die Sporteiland organiseert vanaf februari 2024, op de Sporteiland website en Facebook pagina.

Namens Sporteiland,

Casper van de Kamp
info@sporteiland.com

EASYSENDY.com
 

EASYSENDY.com