GEEN VERANDERINGEN VOOR EVENEMENTEN NA OVERNAME 4AMELAND

Velp, 1 februari 2024

Overname van de organisatie van de evenementen MTB-Ameland, de Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en de Adventurerun vanaf januari 2024.

Eind 2023 heeft Sporteiland, Casper van de Kamp, in overleg met de Stichting Sportpromotie Ameland (SPA) besloten om de licentieovereenkomst voor het organiseren van de sportevenementen MTB-Ameland, Tri-Ambla (de afgelopen jaren op Ameland onder de noemer XTERRA NL), Tussen Slik en Zand en de Ameland Adventurerun te beëindigen.

De organisatie van de evenementen wordt vanaf 2024 voortgezet door 4Ameland. Sporteiland, 4Ameland en SPA hebben in goed overleg besproken hoe de voortgang van de evenementen zo goed mogelijk gewaarborgd kan worden in het belang van de evenementen voor zowel de sportbeleving van de deelnemers, alle betrokken vrijwilligers als voor het eiland.

Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zal Casper, 4Ameland het komende jaar op de achtergrond ondersteunen met zijn kennis van en ervaring met het organiseren van de evenementen. De Crossduathlon Ameland, een evenement opgezet en ontwikkeld door Casper die samenvalt met de MTB-Ameland, zal na 2024 ook overgenomen worden door 4Ameland.

Wij kijken uit naar mooie, sportieve evenementen en wensen alle deelnemers, vrijwilligers en partners veel sportplezier in 2024!

Sporteiland

4Ameland

Stichting Sportpromotie Ameland (SPA)

Beëindiging licentieovereenkomst per 31-12-2023

Velp, 2 november 2023

Op 31 december 2023 wordt de licentieovereenkomst tussen Stichting Sportpromotie Ameland en Sporteiland beëindigd.

Dit betekent dat de huidige organisator van de sportevenementen op Ameland, Sporteiland, de volgende evenementen in 2024 niet zal organiseren:

  • MTB Ameland
  • Tussen Slik en Zand
  • Ameland Adventurerun
  • XTERRA Netherlands, de jaarlijkse crosstriathlon op Ameland, wordt door concurrentiebeding ook niet georganiseerd op Ameland door Sporteiland. De organisatie is bezig met een nieuwe locatie voor de 2025 editie.

Lees het gezamenlijke persbericht van Stichting Sportpromotie Ameland en Sporteiland.

Cross Duathlon Ameland waarvan Sporteiland eigenaar is, zal wel worden georganiseerd. De datum is 2 maart 2024. De inschrijving is open en aanmelden kan via CrossDuathlonAmeland.nl

Medio februari kan je meer lezen over de activiteiten en evenementen die Sporteiland organiseert vanaf februari 2024, op de Sporteiland website en Facebook pagina.

Namens Sporteiland,

Casper van de Kamp
info@sporteiland.com

EVENEMENTEN

Samen sporten op een bijzondere locatie

Sporteiland organiseert verschillende aansprekende sportevenementen & activiteiten. Deze zijn toegankelijk voor sporters van alle niveaus en alle leeftijden.

We zijn op het moment op het moment bezig met de ontwikkeling van nieuwe evenementen en activitieten op mooie locaties. Medio februari hopen we meer informatie te kunnen geven over de plannen in 2024 en de verdere toekomst.

CROSS DUATHLON AMELAND

De Cross Duathlon Ameland wordt elk jaar door Sporteiland georganiseerd in het zelfde weekeinde als MTB Ameland (begin maart). Het off-road run-bike-bun evenement gaat door de adembenemende natuur van het Waddeneiland. Crossen en het gevecht met de winterse eilander elementen over een uitdagend parcours door kwelder, bos, duinen en over het verraderlijke strand geven dit evenement een speciale plaats op de kalender van evenementen op Ameland.

Het evenement bestaat uit de onderdelen Cross Duathlon lang of kort voor individuen en teams (duo’s), Cross Duathlon Junior en Cross Duathlon Jeugd vanaf 8 jaar.

Naast de cross-triathlon, XTERRA NETHERLANDS in september, is dit evenement een uitdaging voor cross duursporters in de winter.

Tri-Ambla: Foto van startende tri-atleten

XTERRA NETHERLANDS

XTERRA Netherlands, de jaarlijkse crosstriathlon op Ameland, wordt helaas door concurrentiebeding in 2024 niet georganiseerd op Ameland door Sporteiland. De organisatie is bezig met een nieuwe locatie voor de editie 2025. Wij hopen iedereen zo spoedig mogelijk te kunnen informeren over deze plannen.

Vanaf 2019 is de Cross Triathlon op Ameland onderdeel van het wereldwijde XTERRA-circuit. De crosstriathlon in september biedt een uitdagend parcours voor wedstrijdatleten, teams, recreatieve sporters en junioren. Zwemmen in de Waddenzee, mountainbiken en lopen door bos, duinen en over het verraderlijke strand en de onvergetelijke finish op het XTERRA-podium. Schrijf je in en plaatst je voor het WK XTERRA in 2024 in Molveno, Italië.

Tri-Ambla: Foto van startende tri-atleten

MTB AMELAND

MTB Ameland wordt in 2024 niet meer georganiseerd door Sporteiland.

MTB Ameland: Promotie foto van mountainbiker bij de vuurtoren

TUSSEN SLIK EN ZAND

Tussen Slik en Zand wordt in 2024 niet meer georganiseerd door Sporteiland.

Tussen Slik en Zand: Foto van de natuur op Ameland

AMELAND ADVENTURERUN

De Ameland Adventurerun wordt in 2024 niet meer georganiseerd door Sporteiland.

Adventure Run: Foto van startende athleten

EASYSENDY.com
 

EASYSENDY.com